bnt-logo
В МОМЕНТА:
BNT1
Зареждане ...
BNT2
Зареждане ...
BNT World
Зареждане ...
BNT World
Зареждане ...

„Да върнем блясъка на храма“ – кампания на БНТ2

БНТ2 открива дарителска кампания за възстановяване на стенописите на храм-паметника „Свети Александър Невски“, която е част от проекта „Музиката на София“. Проектът е съфинансиран от Столична програма „Култура 2012“ на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година.

След близо век бездействие иконописите са в тежко състояние и буквално се стичат по стените. Заедно можем да спасим безценните фрески, рисувани от Иван Мърквичка, Антов Митов и други бележити майстори.

С Божията помощ заедно трябва да успеем!

Изпратете дарителски SMS с текст DMS NEVSKI на номер 17 777 за VIVACOM, GLOBUL  и M-Tel. Цената на един SMS е 1 лев.

Средства ще събират и банковата сметка на Фондация „Помощ за благотворителността в България“ – IBANBG57 UNCR 7000 1520 7249 83BIC: UNCRBGSF

Да върнем блясъка на храма!

С подкрепата на VIVACOM!

*

 1. Миглена Отговор

  Здравейте, пиша ви от Белгия. Опитах се да пратя смс на номер 17 777 от българския ми мтелки номер, за да подкрепя инициативата за връщане на блясъка на Александър Невски, но не се получава.

  На кой номер могат да се пращат смси от чужбина в подкрепа на подобни инициативи? Сигурна съм, че има и други българи по света, които биха искали да се включат.

  Благодаря ви,

  Поздрави,

  Миглена