bnt-logo
В МОМЕНТА:
BNT1
Зареждане ...
BNT2
Зареждане ...
BNT World
Зареждане ...
BNT World
Зареждане ...

БНТ предава пряко срещите от турнира за Купата на България по баскетбол

БНТ предава пряко срещите от турнира за Купата на България по баскетбол

От 16 до 19 февруари Пловдив ще бъде домакин на 62-рото издание на турнира за Купата на България по баскетбол. В състезанието участват първите 8 отбора в класирането на Националната баскетболна лига (НБЛ). Срещите ще се играят в многофункционалната спортна зала Колодрума в Пловдив и ще бъдат предавани по БНТ Свят и БНТ HD.

Жребият отреди домакинът на първенството „Академик Бултекс 99“(Пловдив) да излезе срещу изненадата в първенството от миналата година – тимът на „Спартак“(Плевен).

Лидерът в класирането „Лукойл Академик“(София) ще играе с осмия в класирането на НБЛ – отборът на „Ямбол“. Баскетболистите на „Рилски спортист“ (Самоков) ще срещнат в първия си мач тима на „Балкан“(Ботевград). След последния кръг именно самоковци изместиха от четвъртото място отборът от Ботевград. „Черно море – Тича“ (Варна) ще има за свой съперник отборът на „Берое“ (Стара Загора).
Официалното откриване на турнира ще се състои в паузата между двата мача от първия ден на състезанието, като се очаква то да започне в 19:00 часа.

Всички срещи от турнира за Купата на България можете да гледате в програмата на БНТ Свят и БНТ HD

Untitled

*