Хвърчила

Любов за безсмъртни... Някога мил и очарователен, сега преследван от полицията и наемници, ранен мъж е оставен да чака смъртта под палещите лъчи на слънцето в мексиканската пустиня. Единственото, което все още го крепи жив е мисълта за любовта на...

Хвърчила
За продукцията

Любов за безсмъртни...

Някога мил и очарователен, сега преследван от полицията и наемници, ранен мъж е оставен да чака смъртта под палещите лъчи на слънцето в мексиканската пустиня. Единственото, което все още го крепи жив е мисълта за любовта на живота му. Жената-светлина, предопределена точно за него.

"Хвърчила" е международен успех за Боливуд в бокс-офисите и американския пазар. Режисьорът Анураг Басу започва със "сапунени опери" по Индийската телевизия през 90-те. Впоследствие лечение на тежка диагноза затруднява творчеството му, но променя посоката с литературни киноадаптации и индийски реплики на холивудски хитове като "Убийство" /2004/, "Гангстер" /2006/, "Живот в метро" /2007/, "Барфи" /2012/.

Запомняща се винаги е музиката, която традиционно прелива в индийското кино. Дозата с танците в "Хвърчила" е ревизирана в паралелна международна версия на филма /на английски език/ от Брет Ратнер - без допълнителни снимки, с нов монтаж, нова музика и по-секси кадри, отпаднали в оригинала. Всички промени са мотивирани в полза на екшъна и вкуса на американската публика.

Анураг Басу предлага романтично приключение с екзистенциално послание, което почти по същото време предлага и "Игра на страстта".

Романтична драма.

Индия, 2010г., 123 мин.

Режисьор Анураг Басу

В ролите: Ритик Рошан, Барбара Мори, Никълъс Браун, Кабир Беди, Мадхури Бхатия, Ананд Тиуари и др.

Учител по танци в Лас Вегас, Джей Рей вече е женен за Джина - дъщеря на богатия собственик на казино Том. Скоро нейният брат Тони  ще се жени  за мексиканката Наташа, която Джей вече познава от друг свой период - на улицата, когато продава пуканки, дискове и брак на 11 кандидатки за зелена карта. Накрая продава и себе си за по-добър живот, но се влюбва в Наташа. Ситуацията е повече от сложна: той говори хинди и английски, тя - само испански, съпруга е на властния брат Тони, чийто баща  никога няма да позволи някой като Джей да разбие сърцето на любимата му дъщеря. Капанът е затворен с вяра в любовта до...другия живот.

Златна Романова