БСП на Бузлуджа - лидерът Корнелия Нинова

Предаване: Панорама, 26.07.2019

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Корнелия Нинова очаква утре на историческата поляна на Бузлуджа да проличи дали има или не противоречия вътре в партията столетница. За квалификациите на Сергей Станишев за партията, според когото тя действала като шпицкоманда, Нинова каза, че противоречията доколкото ги има, са спорове на върха, които не разделят партията по пътя ѝ и в идеите.

Днес партията е приела платформата си за местните избори.

"Това е, което ни събира. Другото са личностни спорове на върха... Партията е мобилизирана, енергична. Вече имаме номинации за кандидати за кметове, листи за общински съветници, приключили в над 40 общини. Готови сме за изборите на есен."

Засега номинациите са за по-малките селища, а за големите градове номинациите предстоят в началото на септември.Нинова е убедена, че обявената предизборна платформа ще измести фокуса от дрязгите.

За критиките на Станишев тя каза:

"На искам акъл от хора, които предизвикаха най-сериозното разцепление в партията с изключване на членове и отцепване на АБВ, както и на такива, които отстъпиха от платформата на партията и въведоха плоския данък. Както и да го гледаме 80 депутати са повече от 38, а 5 европейски са повече от 4."

/Така Нинова напомни изборни резултати на партията от времето на Станишев и ги сравни с тези, постигнати под нейното ръководство./

БСП се е обявила срещу сделката за Ф16 поради финансово-икономически причини, защото тя е надхвърлила параметрите, определени от парламента, заради военно-технически причини, защото самолетите не са напълно оборудвани и за това ще се доплаща и заради клауза, която дава правото на американската страна да променя едностранно договора без възможност българската страна да търси неустойки за това, обясни лидерът на социалистите.

"Като цяло договорът е неизгоден за българския национален интерес и ние не го подкрепяме заради това, а не заради мнението на президента Радев. Просто мненията ни съвпадат, защото браним българския национален интерес."

По отношение на чумата по свинете, Нинова заяви, че по-важното сега е да се реши проблемът, а след това да се търси отговорност от виновните.

Що се отнася до пробива в киберсигурността на НАП, засегнал интересите на 5 милиона българи, Нинова каза, че БСП е предложила днес конкретни мерки.

"Да бъде така добро правителството да поеме разходите на онези, които желаят да си сменят документите, за да не пострадат от изтичането на тези данни - да не загубят имоти, да не им е прехвърлят пари от сметки..."
"Пред гаранциите на ГЕРБ, че няма опасност, и тези на експертите, които от няколко дни предупреждават какво може да се случи, предпочитаме да вярваме на експертите", каза Нинова.

От партията предлагат освен да се поемат разходите по новите лични документи от правителството, да се разговаря с Нотариалната камара, с адвокати, за да се чуят техните професионални съвети как да се предотвратят щети на гражданите. Първо да се реши проблемът, но след това да си носят и политическата отговорност.



Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад