Георги Гьоков, БСП: Управляващите показаха, че нямат социална чувствителност

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По думите му тези случаи ни карат да се питаме - в каква държава живеем. „Аз не искам да го квалифицирам като посегателство срещу свободата на словото, но може и да е такова. Може и да е хулигански акт. Няма как да не изразя възмущение и остро да осъдя такъв вандалски акт и обществото трябва да бъде непримиримо към такива деяния“, заяви депутатът от левицата.

Според него много от тези случаи се дължат на това, че една част от българското общество е социално изключена, заради начина й на живот, доходите, които получава, изпадането под прага на бедността.

„Действията на институциите в такива случаи трябва да са продиктувани от законността”, подчерта Гьоков. Защото има хора, които се чувстват безнаказани и над закона и това, че законите не се прилагат с една и съща сила към всички, не дава добра перспектива за спазването им.

На въпрос за политиките спрямо младите хора, които не работят и не искат да работят, Гьоков обясни, че програмите, които се изпълняват с национални и с европейски средства за преодоляване на безработицата и социалното изключване, са полезни. „Трябва да обхванем проблема от самото начало – образованието. Всички български деца трябва да имат достъп до образование, да могат да получат професионална квалификация и трудова дейност. Без това няма да имаме значими успехи, колкото и пари да похарчим”, обясни той.

По думите му колкото и много пари да се отделят за социална дейност, те изглеждат все по-малко и у българина остава чувство за несправедливо разпределение. „Необходим е сериозен и цялостен поглед върху социалната политика. Управляващите в последните 8 години показаха, че нямат социална чувствителност. Въпреки всичките средства и програми, те не успяват да постигнат необходимия ефект”, каза Гьоков.

Гьоков подчерта още, че левицата е против отпадането на класа "прослужено време". Според него то би било несправедливо – класът отразява опита на работещите в определената сфера.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад