Избори 2023: 13.03.2023

Избори 2023: 13.03.2023
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Денят започва": Илина Мутафчиева, кандидат за депутат от КП "Продължаваме промяната - Демократична България"

Поредността, в която кандидатите ще участват в днешния диспут, е определена от жребия на ЦИК, а правилата са съгласно споразумението между БНТ и участниците в изборите. Всеки участник има равно време за изказване, в което да обясни позицията на своята партия за решаване на основните проблеми в страната.

Темата на диспута е: "Антиинфлационни мерки, енергетика, национална сигурност и преодоляване на проблемите и предизвикателствата пред страната".

"Още от деня": Димитър Шивиков - кандидат за народен представител от коалиция "Неутрална България"

"Още от деня": Яница Иванова - кандидат за народен представител от партия “Консервативно обединение на десницата“ (КОД)

"Гласовете на България": Лидерът на ДПС се срещна със симпатизанти на Движението в Силистра. Мустафа Карадайъ каза, че е тук, за да подкрепи 8-те кандидати за народни представители и им пожела да спечелят минимум три мандата. По думите му, с разум, с лична и парламентарна отговорност може да се спре прогресивното обедняване на хората. Карадайъ заяви, че това е първата задача на партията, а в по-дългосрочен план целта е достигането на средноевропеските стандарти на живот за българите.

"Гласовете на България": На среща със симпатизанти в Пазарджик лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за съставяне на редовно правителство след изборите на 2 април. По думите му, финансите на държавата са "издънени", а следващият кабинет ще трябва да реже редица разходи заради лошото управление в последните две години. Увеличението на пенсиите отдавна е изядено от инфлацията, каза още Борисов. И подчерта, че не заради войната в Украйна цените летят нагоре.

"Гласовете на България": Лидерът на "Българска социалдемокрация - Евролевица" призова за справедливост и за това хората да научат, че обвиненията как е фалирал "Кремиковци" не отговарят на истината. Александър Томов настоява прокуратурата да каже кои са го направили.

"Това съм аз": Антон Коджабашев е областен председател на АБВ, която е част от новата коалиция „Левицата!". Политик със стаж и спортист със завидна кариера - трикратен световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести, има 27 световни рекорда. Коджабашев е провъзгласен за почетен гражданин на Бургас. 10 г. е президент на федерацията по вдигане на тежести.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад