Каква опозиция да е БСП - коментар на Румен Овчаров

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Датата 12 септември за избор на лидер на БСП е определена на базата на сблъсък между ръководството на партията и т. н. вътрешнопартийна опозиция, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Румен Овчаров, член на Националния съвет на БСП.

Румен Овчаров: Важното от този пленум е, че изборът ще се състои, че всички опити на вътрешнопартийната опозиция да избират изцяло комисията, която да произвежда избора, да избират изцяло нови правила за провеждането му - всичко това беше отхвърлено и изборът ще се проведе така, както е определено и от конгреса.

Изтеглянето на датата за избор две седмици по-рано беше в резултат от компромис, предложен от една група обединители, каза Овчаров. Този пленум е показал и къде са разделителните линии в партията.

Идеята на ръководството беше да се предизвика всенародна подписка, народен вот на недоверие, някои са предложили да има и протести, но вътрешнопартийната опозиция на пленума отхвърли и подписката, и протестите, съобщи Румен Овчаров.

Филмът не е всички срещу Корнелия, филмът е какво искат тези, които са срещу Корнелия и какво иска самата Корнелия и тези около нея - тези всички срещу Корнелия с този начин на гласуване, този начин на опозиционност, за послушна опозиция, нахранена опозиция, или опозиция, която иска действителна промяна и в партията, и в държавата.

Румен Овчаров: Няма как зад крехките раменца на Велислава Дърева, защото тя е опозиционно перо, да скриеш 100-те милиона, които е получил Георги Гергов или да скриеш 40-те фирми на Кирил Добрев и съдружие, които се хранят за сметка на обществени поръчки.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад