Мъж от Ръжево Конаре тормози съседите си с незаконно сметище пред дома си

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Близо 10 години къщата, дворът и тротоарите пред дома на Асен Колаксъзов в село Ръжево Конаре изглеждат така. Хората в района живеят в непрекъснат страх от евентуален пожар.

Таня Паничарска: Не възприема, няма оправяне това момче. Направо маниак на камъни, на дърва, на всичко.

Опитахме да се срещнем с Асен, но той не пожела да говори с екипа ни. Съседите са опитвали нееднократно да разговарят с него, но вече предпочитат да не се разправят лично и настояват за помощ от кметството.

Йовка Аврейска – кмет на село Ръжево Конаре: В кметството не са постъпили писмени жалби с входирани номера.

След смъртта на родителите си, Асен Колаксъзов живее абсолютно сам. За да се прехранва поправя коли. Но клиенти идват все по–рядко. И основното му занимание е да складира камъни и дървен материал. Заради натрупаните боклуци тротоарите са абсолютно недостъпни, което е нарушение на наредбата за опазване на обществения ред в община Калояново.

Йовка Аврейска – кмет на село Ръжево Конаре: До този момент съм подала писмен апел за отстраняване на проблема и е даден срок и този срок не беше спазен. Но трябва да отбележа, че дори и да се състави акт на този човек, той абсолютно няма никакви приходи, живее сам, просто това си е една лична трагедия. Малко се въртим в омагьосан кръг с този човек. Аз моля и комшиите да бъдат малко по–толерантни, с по–спокоен тон към него, за да може самият той да изяви желание и дейност да почисти.

От кметството планират по време на голямото пролетно почистване в селото, да изринат поне боклуците от тротоарите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад