Мистериите на Марта Винярд: Смърт на острова

Няма тихо място без престъпления, дори в Рая, след 12 години....

Мистериите на Марта Винярд: Смърт на острова
За продукцията

По идея на Филип Крейг
Режисьор: Марк Джийн
В ролите: Джеси Меткалф, Сара Линд, Ерик Кийнлисайд, Челси Хобс и др.

"Смърт на острова" (или "Красиво място да умреш") е филм от поредица "Мистериите на Марта Винярд". Историите са свързани с мястото - спокоен остров без престъпления, където, изненадващо за обитателите, изплуват убийствени загадки със сложни схеми между неподозирани лица с авторитетни длъжности и привидни каузи...

Детектив Джеф Джаксън е напуснал полицията в Бостън след случай, в който е загинал неговият партньор. Той самият е ранен и остава с куршум в гръбнака, така че изпитва болка и трудности в движение.

Бащата на Джеф наскоро е починал и умореният син решава да се върне в родния си дом на остров Марта Винярд. Там се надява да лови риба, да обикаля с лодката и да не се занимава с престъпления, но те ще го намерят и в Рая... От водата е извадено мъртво тяло на млад мъж - Рей Норис.

Джеф го е забелязал предния ден на пристанището. Шефът на местната полицията Мадиерас няма голям криминален опит, защото на острова убийства почти няма. Това е първото за последните 12 години.

Като стар семеен приятел, Мадиерас моли Джеф да се включи в разследването заедно с дъщеря му - доктор Зий Мадиерас. С нея се познават от деца. Бившият детектив неохотно се съгласява.

Оказва се, че жертвата Рей Норис не е местен обитател, присъствал е на официално събитие и има доста връзки, които водят до Фондация "Хариетс Хоуп" с нейния изпълнителен директор Пейтън Бартъл, семейство Хелена и Томас Пърси - членове на Борда, счетоводителя Джералд Мартин и децата му Стейси и Брадли. Не на последно място е и собственикът на лодката, използвана от жертвата - Флечър, с особено досие в Бостън.

Всички уж са обединени от благотворителността, зад която обаче се крие схема за пране на пари. Фактите се трупат, случаят изглежда много навързан, а Джеф е измъчван от кошмарите на собствените си преживелици и все пак убиецът не може да остане скрит на такова райско място...

*zr