Пробен срок

Морална утеха за чужда поезия - посмъртно...

Държава: България
Година: 1977
Времетраене: 40 минути
Пробен срок
За продукцията

Телевизионна новела

Сценарий: Лиляна Михайлова
Режисьор Милен Николов
Оператор: Валентин Христов
Музика: Александър Бръзицов
Художник: Недю Недев

В ролите: Сашка Братанова, Елена Стефанова, Асен Кисимов, Иван Янчев, Александър Притуп, Мая Владигерова, Мария Карел, Златина Дончева, Антон Карастоянов, Георги Мамалев и др.

СЮЖЕТ


В редакцията на столичен вестник е назначена млада журналистка с пробен срок. Работата й в сектор "Поезия" я среща с различни автори. Така попада на млад загинал поет, чийто стихове обаче не са негови, а на руския поет Сергей Есенин.


Завеждащият отдела Паскалев командирова журналистката да направи репортаж за железничаря Георги Кръстев, спасил живота на малко момче. Интервютата минават с негови колеги и със самия герой, но младата репортерка е разочарована от себе си и се прибира в София. Там в редакцията пристига възрастна жена - майката на младия поет с чуждите стихове.

С риск да загуби назначението си, журналистката й казва, че е загубила тетрадката със стиховете на сина й. Колегите в редакцията са възмутени от такава немарливост, а в края на деня младата жена признава, че е предпочела да излъже, вместо да разочарова майката на момчето. Трогнат от нейната постъпка, шефът Паскалев не приема молбата й за напускане.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад