След поредната тежка катастрофа: Опасен ли е пътният участък Русе-Бяла? 

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Двама души загинаха при катастрофа на пътя Русе-Бяла вчера сутринта. Лек автомобил е навлязъл в насрещното движение и се блъснал челно с камион, при което се е самозапалил, а двамата пътуващи в него са загинали на място. 

Това е поредният тежък инцидент по пътя Русе-Бяла-Велико Търново. Отсечката е сред водещите печалната статистика не само в Русенска област, но и в цялата страна - през миналата година по този път са станали 32 катастрофи с 13 жертви и 31 ранени.

"Пътят Русе-Бяла е част от паневропейския транспортен коридор номер 9. Участъкът е опасен, защото в по-голямата си част е с една лента на движение, а и изключително натоварен - по него се движат различни превозни средства - от най-тежките седлови влекачи с ремаркета до автомобили, мотоциклети, мотопеди, а през летния сезон се очаква по него да се движи и селскостопанска техника", каза в "Денят започва" експертът по пътно-транспортни произшествия инж. Свилен Костадинов – преподавател в РУ "Ангел Кънчев".

По думите му този път има много опасни криви на завои, хоризонтални изкачвания и спускания, които предполагат  предприемането на рискови маневри от водачите. 

Какво още каза пътният експерт вижте във видеото. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад