"Спри, детето запази". Как да пазим децата на пътя?

В предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Никой не може да вменява вина на децата - това го е предвидил законодателят. За това, което се случва с тях на пътя, сме отговорни всички ние - възрастните, като започваме от семейството, излизаме на пътя, където са всички останали участници в движението по пътищата, и, разбира се, институциите и обществото като цяло, заяви и инспектор Ботева.

През първите шест месеца на годината на пътя са загинали 21 деца, а други 509 са ранени при пътно-транспортни произшествия, съобщи тя и добави, че анализи сочат, че най-рисковите месеци за децата са летните - от началото на юни до края на септември.

Симеон Симов се съгласи, че вината за инцидентите с деца трябва да се търси във възрастните. 95% от случаите със загинали и тежкоранени деца са по вина на шофьорите и едва 3% са по вина на децата, подчерта той.

И тази година, през месец август, в село Равда по време на летния отдих на децата ще се проведе национална викторина по пътна безопасност, която се организира от "Ученически отдих и спорт" в МОН, Съвета по безопасност на движението на децата в СО, "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция" и Българската национална телевизия. Лагерната викторина ще бъде продължение на националната кампания "Спри, детето запази!", добави Симов.
На територията на нашите бази в село Равда в този период има около 400 деца. Голяма част от тях проявяват интерес - вече седем години съм свидетел как се случва това мероприятие. Наистина е много забавно и приятно и определено ангажира вниманието на децата, отбеляза Емануил Райчев.


Какво още казаха гостите в студиото на сутрешния блок вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад