Стойка Кръстева с исторически успех, ще се бори за златния медал на ЛОИ в Токио

08:32, 04.08.2021
Стойка Кръстева с исторически успех, ще се бори за златния медал на ЛОИ в Токио

Българската боксьорка Стойка Кръстева влезе в историята, след като се класира за финала на олимпийския турнир в Токио. Националката ще се състезава за златото в категория до 51 килограма на 7 август от 8.15 часа.

На полуфинала българката победи представителката на домакините Цукими Намики с категоричните 5:0 съдийски гласа.

Това ще е първи български медал при жените в бокса от Олимпийски игри.

Стойка Кръстева не остави никакви съмнения в превъзходството си над своята съперничка. В първия рунд съдиите дадоха предимство за българката с 4:1 гласа. Въпреки че японката беше много енергична, нашата състезателка успя да вкара по-точните удари.

Съперничката на Кръстева на няколко пъти падаше на ринга, създавайки впечатление за нечестна игра на българката, което обаче се видя много ясно от феновете и от реферите.

Във втория рунд, след като вече нямаше какво да губи Цукими Намики започна още по-агресивна игра, но дори и по този начин Стойка Кръстева взе частта с 5:0 съдийски гласа.

В крайна сметка и третата част беше в полза на българката, за да може да се поздрави с успеха.

С достигането си до полуфинала Стойка Кръстева вече си беше осигурила медал (минимум бронз), но в събота, 7 август, тя ще боксира за най-високото отличие, което може да се присъди - златния медал. Пред нея обаче застава Бусе Чакъроглу от Турция.

Представителката на южната ни съседка победи с 5:0 съдийски гласа Хсиао Хуан от Китайско Тайпе. Туркинята е добре позната на нашето момиче, след като вече са се срещали на големи първенства и имат поделено надмощие. Бусе е европейска шампионка от Мадрид 2019, като през същата година спечели Европейските игри в Минск и зае второ място на Световното първенство в Улан-Уде.

Стойка Кръстева е двукратната европейска шампионка и носител на два сребърни медала от световни първенства.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад