Тайбе Юсеин ще се бори за бронза от 15:00 ч., Евелина Николова е на полуфинал от 12:30 ч.

09:51, 04.08.2021
Тайбе Юсеин ще се бори за бронза от 15:00 ч., Евелина Николова е на полуфинал от 12:30 ч.

Българската състезателка в борбата Тайбе Юсеин ще излезе в срещата за бронзовия медал от ЛОИ в Токио днес от 15.00 ч.

Срещата ще можете да наблюдавате по БНТ, както и онлайн на https://bntnews.bg/olympics/61

Вече е ясна съперничката на Тайбе Юсеин в категория до 62 килограма. Тя ще се изправи срещу Любов Овчарова от Руския олимпийски комитет.

Любопитен сблъсък ще има и от гледна точка на треньорите, които ще застанат около тепиха. За Тайбе Юсеин, както вече знаем, това е Петър Касабов. Любов Овчарова обаче ще има в своя подкрепа именития български наставник Симеон Щерев, който е селекционер на руския национален тим при жените.

Любов Овчарова се справи в репещажите с Хена Йохансон от Швеция с 8:7 точки.

На полуфинала световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин отстъпи на японката Юкаку Кавай с 2:3. Така азиатката взе реванш от нашето момиче за загубата си във финала на Световното първенство през 2018 година.

Освен всички успехи, които Симеон Щерев има зад гърба си, в това число бронз от Игрите в Сеул през 1988 година, за широката публика той е популярен с факта, че изгради за голямата борба Станка Златева.

Още една българка в борбата продължава напред.

Евелина Николова постигна изключително драматична победа и се класира за полуфиналите на олимпийския турнир по борба при жените в категория до 57 килограма.

След като губеше с 2:3 точки 6 секунди преди края на срещата, българката успя да обърне резултата в своя полза и да се наложи с 6:3 над Анастасия Ничита от Молдова.

Въпреки че всичко изглеждаше в полза на молдовката, българската дебютантка на Олимпийски игри с мощна атака в заключителната част на втория период се поздрави с успеха на 1/4-финала.

В следващия двубой Ева ще срещне Ирина Курачкина от Беларус. Полуфиналната битка е около 12.30 часа и ще можете да гледате онлайн на https://bntnews.bg/olympics/61 и по БНТ.

В първия си двубой в Токио Николова се наложи с 3:0 точки над полякинята Йовита Врзесейн, пета от световното през 2019 година.

Снимки: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад