Двоен живот

Артистична разходка с лъжите в ежедневието

Държава: Франция
Година: 2019
Времетраене: 108 минути
Двоен живот
За продукцията

Комедия

Сценарист и режисьор: Оливие Асаяс
В ролите: Жюлиет Бинош, Гийом Кане, Нора Хамзави, Венсан Макан и др.

"Двоен живот" е колоритна и много актуална комедия за славата, интелектуалците, технологиите и изневерите в ХХІ век с атмосфера, която само френското кино може да предложи. Героите са артистични личности на средна възраст, които се стараят да следват новата мода в динамична среда. Но най-голямата динамика е във връзките им. Всеки изневерява и никой не възразява, защото много добре се познават.

СЮЖЕТ


Селена е известна френска актриса, напоследък героиня в любим на милиони зрители сериал, където играе полицай или "нещо по-сложно" като дума за същото. Тя е в центъра на вниманието и на екрана, и по улиците. Освен това е убедена, че филмът й отстъпва по приходи само на "Междузвездни войни".


Съпругът й Ален е редактор и шеф на издателство "Бертьой". Той се опитва да влезе в крак с новите технологии, като въведе цифровизация в книгоиздаването. За целта наема младата и красива блондинка Лор, с която редовно преспива. Селин знае, но тя също си има и друго легло. Актрисата има връзка с писателя Леонар Спигел, автор на "лоши книги, които се харесват".


Неговата съпруга Валери не обръща внимание или дежурно го подкрепя, защото винаги е много заета и далече от изкуството, тя работи за политика Давид.

Селена убеждава съпруга си Ален да издаде новия роман на Леонар, в който той описва тяхната любовна връзка, като заявява пред всички, че става въпрос за известна телевизионна водеща, но... това не е достатъчно.
В объркан кръг от лъжи, илюзии и разкрития накрая всеки от героите се озовава на мястото си...

Награда "Златен лебед" за женска роля на Нора Хамзави от Фестивала на романтичното кино в Кабург (2018)
Номинации за най-добър филм на режисьора Оливие Асаяс от Фестивалите в Хавай, Чикаго, Маями, Севиля, Венеция (2018-2019)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад