Велизар Шаламанов: Позитивният изход от войната минава през ясна позиция, че Украйна ще бъде част от ЕС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Путин се провали в постигане на стратегическите цели в рамките на два-три дни да смени правителството в Киев с марионетно, което да започне процес "денацификация", което означава изтребване на всички хора, които предпочитат свободата пред подчинението на Русия, които предпочитат ЕС пред това Украйна да се превърне в Беларус, това заяви в "Денят започва" бившият служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов.

По думите му позитивният изход от тази война минава през ясна позиция на ЕС, че Украйна ще бъде част от Европейския съюз и ще има план за възстановяване и устойчивост на Украйна, за да може хората да постигнат това, за което днес дават живота си и Русия никога повече да не може да разрушава украински градове.

Според Шаламанов бързо членство на Украйна в ЕС е възможно, предвид и изявлението на германския канцлер, че за съюза е започнало ново летоброене.
 
Бившият служебен министър на отбраната постави акцент върху изявлението на премиера Кирил Петков, че България ще има реален кризисен щаб - временен междуведомствен ситуационен център по кризата. За страната ни е нужно всеобхватно планиране, защото когато ЕС излъчва готовността Украйна да бъде възстановена, ние също трябва да се включим в това възстановяване.

Шаламанов е категоричен, че именно Европейският съюз е гаранцията, че Русия няма да бъде заплашвана от Европа.

България ще може да закупи нова военна техника, а наличната у нас съветска техника ще бъде изведена от употреба. "Парламентът ще отговори с механизъм за финансиране - с фонд за превъоръжаване и устойчива отбрана, по който вече работим в "Демократична България" и който ще внесем за обсъждане в коалиционен формат още в края на следващата седмица", допълни експертът.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад