Толкова очаквани приятелства

Защитена лъжа в производство на спирачки

Държава: България
Година: 1984
Времетраене: 77 минути
Толкова очаквани приятелства
За продукцията

Телевизионна пиеса

По едноименната повест на Александър Карасимеонов

Сценарий: Александър Карасимеонов
Режисьор: Жарко Павлович

В ролите: Венета Зюмбюлева, Иван Балсамаджиев, Илия Божилов Илия, Иван Иванов, Даринка Митова, Николай Иванов и др.

СЮЖЕТ

Млад журналист пристига в завод след сигнално писмо до редакцията. Главният инженер Мирослав и стажантката Вера съобщават, че са открили грешка в лицензията за производство на спирачки.

Но най-уважаваният бригадир Стоименов твърди, че това не е вярно. След проверка се установява, че Стоименов лъже и взима незаконно пари. Но той е човек с протекции и материалът не излиза във вестника. В резултат, Вера преждевременно прекратява стажа си, а Мирослав си подава оставката. Все пак производството на спирачки е спряно, остава разочарованието на младите хора от спряната истина.

____________________________

Авторът на повестта "Толкова очаквани приятелства" е писателят Александър Карасимеонов. Роден е в София, завършил "Българска филология" в СУ "Климент Охридски" и Кинодраматургия и сценични курсове в Москва. Работил е като редактор във в."Литературен фронт", Студия за игрални филми, сп. "Септември". От 1953 публикува свои разкази, очерци, фейлетони, повести и сценарии за филми, издавани самостоятелно или в сборни книги - "С особено мнение"," Началото на деня", "Обич", "Главният свидетел", "Толкова очаквани приятелства", "Приближаване", "Хотел "Планета", "Двойна игра". За съжаление, днес писателят не е преиздаван и не се намира на книжния пазар, освен на антикварния.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад