Необходими продукти:
2 краставици
2 моркова
1 глава червен лук
100 мл малинов оцет
250 мл оцет
50 г захар
Сол
Мащерка
Начин на приготвяне:
Нарежете краставиците и махнете семената им. Разрежете червения лук на уеджиси. Нарежете и морковите както краставиците. За марината на туршията добавете в тенджера около 250 мл обикновен оцет, 100 мл малинов оцет, 4 с.л. захар, 2 с.л. сол и мащерка. Когато заври, добавете също и 350 мл вода и отдръпнете от огъня. След това прибавете вътре зеленчуците и разбъркайте. Ако имате прозрачно фолио покрийте с него за около 30 минути и оставете на стайна температура. Сервирайте в купа и добавете сусам по желание.
Необходими продукти:
200 г брашно
130 г масло
5-6 глави червен лук
200 г козе сирене
100 г кафява захар
Кориандър
Червен пипер
Куркума
Салвия/градински чай
Зехтин
Сол
Начин на приготвяне:
За да приготвите тарт тестото, добавете в купа студеното масло на кубчета, брашното, куркумата и разбъркайте с ръце. След това добавете към тестото 200 мл вода. За плънката в подсилен тиган с малко мазнина, карамелизирайте едро нарязан лук със 100 г кафява захар, като добавите и градински чай. Разточете масленото тесто до 0,5 см дебелина и го сложете върху карамелизирания лук, за да го запечатате. Поръсете отгоре с малко кафява захар и изпечете на 200 градуса, в предварително загрята фурна за около 15 мин. Когато е готов, го обърнете в подходяща чиния за сервиране и поръсете с козе сирене.
Необходими продукти:
200 г извара
200 мл кондензирано мляко
200 мл готварска сметана
3-4 бр смокини
Мед
Начин на приготвяне:
Изсипете сметаната в купа и я разбийте на пяна. В отделна купа налейте кондензираното мляко и добавете към него безсолната извара и разбъркайте, докато изчезнат бучките. Съберете в едно двете смеси – разбитата сметана с млякото и изварата. Към сместа добавете и мед. И сложете съвсем малко от нея, на дъното на формичките за сладолед. Нарежете на фини слайсове смокините. След това ги залепете по стените на формичките, долейте от сместа догоре и накрая сложете клечките. Сложете сладоледа във фризера за около 3-4 часа.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News