Следите остават

Предаването за разследваща журналистика “Следите остават” се занимава с важни, сериозни и общественозначими теми.

Следите остават
За предаването
Всички броеве
Гледайте по
Сряда 21:30

То се базира на собствени авторски материали и разработки на журналистката с голяма практика и известно име в разследващата журналистика, както и с редица награди Богдана Лазарова.

Предаването предлага разследвания, интересни истории, разработки по ключови казуси от обществения живот, нетрадиционни и неочаквани гледни точки, може да включва още възстановки по стари неразкрити случаи и нови престъпления и психологически експерименти. Целта е да се разкрие скритата истина зад всеки случай и да се покажат факти и доказателства за закононарушения, корупция, злоупотреби.

Темите на журналистическите разследвания са от обществения, икономическия, социалния живот на страната, по които има повдигнати въпроси, но отговори липсват или са неясни. Темите засягат престъпления, корупция, злоупотреби с власт, измами, престъпни схеми от различни области, в които преди всичко се влагат парите на данъкоплатците, решават се важни за хората проблеми, в които най-често гражданите се сблъскват с нарушаване на правата им, злоупотреби и корупция в ключови социални области, важни за съществуването и развитието на нацията и на отделния гражданин.

Работи се и по сигнали на граждани.

Предаването се излъчва веднъж месечно в сряда от 21:30 ч.


Богдана Лазарова е разследващ журналист с богат професионален опит. Завършила е българска и руска филология във ВТУ, занимава се с журналистика от 1991 г. Започва във вестниците „Марица“ и „Стандарт“.

Най-открояващото се предаване, на което е била автор и водещ, е “Афера” по Дарик радио. За 5-годишното му съществуване прави над 200 журналистически разследвания.

Богдана Лазарова е автор на три книги с журналистически разследвания - „Афера" (2006), „Държавна сигурност и изчезналите съкровища" (2010) и „Оня списък - първият разгром на разузнаването" (2011). За разследванията си в предаването "Афера" и за цялостната си работа Богдана Лазарова получава наградата "Глас на годината на Дарик радио" за 2006 година.

През април 2010 г. получава наградата на Съюза на юристите в България за обективно отразяване на работата на съдебната система.

От 2011 до 2014 Богдана Лазарова е началник на кабинета на председателя на ВАС.