Ема /tv film/

Тя може да открие най-подходящия партньор, но не и за себе си...Романтична комедия

Държава: САЩ, Великобритания
Година: 1996
Времетраене: 107 минути
Ема /tv film/
За продукцията

Режисьор: Диармюид Лорънс

В ролите: Кейт Бекинсейл, Марк Стронг, Прунела Скейлс, Бърнард Хептън, Реймънд Култард, Саманта Мортън и др.

Млада неомъжена дама в анлийската провинция се слави като безпогрешната сватовница между приятели и съседи, докато самочувствието не я подхлъзва в деликатен избор, довел до страдание, гняв, съжаление и сладко отмъщение....


Тази телевизионна адаптация е по мотиви от едноименния роман на Джейн Остин, с Кейт Бекинсейл в главната роля, и съвпада с друга киноекранизация на "Емма", с Гуинет Полтроу в главна роля, през същата 1996 година. Филмите са различни, общо е заглавието, героинята и романа. Зрителите проявяват личен вкус за предпочитана версия.

Ема Удхаус е наивна млада жена, която се смята за умела сватовница. Но тя рядко постига успехи в събирането на мъже и жени. Отнася се към "задълженията си" с благоприличие и уважение, но невинаги попада на точните кандидати. Тогава нещата не само се провалят, а има и страдащи. Най-добрата й приятелка Хариет получава предложение от мистър Мартин, но Ема е решила да я сватоса за викария мистър Елтън.

Нещата се усложняват, когато той се обяснява в любов на самата Ема. Така вместо да се радва на красива любов и семейство, Хариет изпада в депресия. Но господин Найтли е ядосан на самонадеяната Ема, че обърква съдбите на другите. Вследствие на острите му забележки и уместните съвети, Ема започва да се замисля.

С подкрепата на упоритата госпожа Елтън, наивното отношение на Ема относно връзките между мъжете и жените се заменя с подозрение. Мистър Елтън заминава и скоро се връща с нова съпруга, която скандализира местното общество. Интригите и комичните ситуации са много. Но за всички двойки има справедлива развръзка.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад