Зоро

Лесно се убиват невинни, да видим как се наказват грешниците!

Държава: Италия, Франция
Година: 1975
Времетраене: 114 минути
Зоро
За продукцията

По сценарий на Джорджо Арлорио

Режисьор: Дучо Тесари

В ролите: Ален Делон, Отавия Пиколо, Стенли Бейкър, Мусташи, Адриана Асти, Джакомо Роси Стюарт, Марино Мазе и др.

От "Знакът на Зоро" /1940/ до "Маската на Зоро" /1998/, легендата е жива и винаги се връща.

Този път "Зоро" е италианска продукция, със снимки в Испания и френска звезда в главната роля. С рицарски опит от "Черното лале" /1964/, Ален Делон е знаков герой в справедливо отмъщение, с дегизировка за прикритие и с една цел - защита на невинните.

СЮЖЕТ

В Нови Арагон избраният губернатор на провинцията се оказва под натиска на алчния полковник Хуерта и неговия послушен и нехаен сержант. Със съдействие от заблуден слуга, един таен образ прониква зад укрепените стени и започва серия от отмъщения срещу своеволията на властващите злодеи. Зад маската на този очарователен бандит се крие личността на Дон Диего де ла Вега - испански благородник, майстор на рапирата. Полковник Хуерта винаги е нащрек, но за да го заблуди, че не е опасен, Де ла Вега се преструва на слаб и нерешителен, докато тайно в подземията на своя замък се маскира и с подкрепата на отец Франческо и красивата Ортензия, води много изобретателна война - със свои средства и с точни жертви, за които няма никаква следа освен знак от трисаблен удар с буквата "Z".

"Зоро" е първият модерен уестърн, представен в Китай след Културната революция в страната, през 1978, със 70 млн. зрители.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад