Лято с БНТ

"Лято с БНТ" e новият летен блок за култура, свободно време и здравословен живот, който стартира по БНТ1 на 15 юни.

Лято с БНТ
За предаването
Всички броеве

Той ще се излъчва всеки делничен ден от 9:00 до 11:00 часа и ще информира зрителите за най-интересните събития и любопитни теми от София и цяла България, чрез преки включвания от регионалните центрове на обществената телевизия.

Основни водещи на новия летен формат ще бъдат Димитър Стоянович и Мария Андонова, подкрепени от Анна Ангелова, Александра Гюзелева и Стефан Щерев - другите лица на предаванията "Култура.БГ" и "100% будни". Екипите на двете предавания обединяват усилията си в летния блок, за да отговорят на ситуацията, създадена от мерките срещу COVID-19.

"Това лято няма да е като другите - културният живот беше замрял и сега се рестартира. Много от фестивалите, концертите и постановките на открито, с които хората са свикнали в последните години, са отменени, а от друга страна редица културни институти променят програмата си, за да излезе тя на открито. Имаме амбиция да покажем на зрителите колкото може повече, не само от София, но и от Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново, Благоевград, Бургас..." споделя Димитър Стоянович.

"Много хора вероятно ще отидат на почивка в България това лято, ще търсят нови приключения и забавления тук. Пандемията накара всички ни да се замислим за начина си на живот, за здравето си - дали не можем да подобрим своите навици, интересите, начина, по който, прекарваме свободното време. Ще обърнем поглед към всички тези теми. "Лято с БНТ" ще отразява културния афиш, всички музикални и интересни културни събития по света", допълва Мария Андонова.


Гледайте "Лято с БНТ" всеки делничен ден от 9:00 до 11:00 часа по БНТ1!