70 години от премиерата на "Калин Орелът"

70 години от премиерата на Калин Орелът
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Акцентът тази седмица е върху въпросите пред театралите в сегашната ситуация. Роберт Янакиев, директор на Общински театър "Възраждане", ще сподели идеи за нови места на представления и привличане на публика.

Проф. Здравко Митков ще коментира приключилия рецитаторски конкурс за унгарска и българска литература и бъдещето на рецитаторското изкуство.

Психологът Даниела Серданова ще насочи поглед към днешното измерение на мисията на хората на изкуството.

Книгата на италианския журналист и пътешественик Джузепе Модрич „В България след Съединението“ ще представи Дария Карапеткова.

И още в предаването зрителите ще научат за една от първите новооткрити изложби: „Археология на паметта“ на проф. Иван Димов в галерия „Арте“, която ще бъде показана през очите на изкуствоведа проф. Чавдар Попов.

И не на последно място в „Рецепта за култура“ ще бъде отбелязана 70-годишнината от премиерата на първия български филм след войната „Калин Орелът“. Тя ще бъде припомнена с куриозни подробности от създаването на кинотворбата.

Не пропускайте пъстрата „Рецепта за култура“, събрала настояще и минало, въпроси и усмивки в събота, 16 май, от 18:00 часа по БНТ2.
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад