Как децата могат да участват в археологически проучвания?

Как децата могат да участват в археологически проучвания?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В предаването от студиото в Благоевград ще видите:

Как децата могат да участват в археологически проучвания? Разговор с Владимир Петков, директор на Археологическия музей в град Сандански.

Ще видите още как деца от града правят ранно-християнски мозайки по оригиналните образци, открити на терена на Епископската базилика от 5-6 век.

Заниманията на учениците се провеждат в градския музей и са по училищна програма, която се казва „Твоят час”. Децата са от групата по „Краеведство” към Второ основно училище „Христо Смирненски” - Сандански.

След 9.30 часа в студиото гостуват двама изпълнители на акустична китара - маестро Огнян Вълев от град Гоце Делчев и неговият ученик Алесандро Боргато, който е италианец и с родителите си живее в България. За обучението по акустична  китара, за първите уроци и професионалната реализация на децата ще научим от музикалния специалист Огнян Вълев.

Китаристът е автор на учебник ”Методически основи на обучението по китара”. Ще ви покажем и репортаж от Кюстендил за класа по китара към читалище „Братство”, където се обучават над 20 деца.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад