Абатство Нортангър

Тя е героиня в роман, който още не е прочела....Романтична драма

Държава: Великобритания, САЩ, Ирландия
Година: 2007
Времетраене: 84 минути
За продукцията

По едномиенния роман на Джейн Остин

Режисьор: Джон Джоунс

В ролите: Фелисити Джоунс, Джей Джей Фийлд, Кари Мълиган, Уилям Бек, Лиъм Кънингъм и др.

Екранизация в телевизионна поредица на Американската обществена телевизия /PBS/, "Абатство Нортангър" е оценяван като "най-реалистичния" роман от иронично-романтичните сюжети на английската писателка Джейн Остин.

Покана за среща, с чувства, различни от роман...

Когато мечтателната Катрин Морланд получава покана да гостува на бездетната фамилия Алън в Бат, тя се надява да преживее нещо, което е чела само в романите.

Катрин е почитателка на готическата литература и това се оказва много влиятелно за чувствата и отношенията й с хората. Представена в местното светско общество, тя се запознава с Катрин Торп и нейния брат Джеймс, както и с Хенри Тилни и сестра му Елинор.

Младата госпожица Морланд привлича вниманието на двамата мъже и получава покана да гостува на един от тях. Хенри Тилни я посреща в семейното имение на Абатство Нортангър. Там Катрин разбира, че майката на Хенри е починала в ръцете на баща му.

Обстановката в замъка е внушителна и сурова, а романните представи на младата гостенка създават недоразумения, които могат сериозно да я объркат.

Катрин Морланд е красива, мечтателна, романтична, подозрителна и вече - опасно влюбена. Хенри Тили също изпитва чувства, но това няма значение, ако богатият му баща не одобрява..

Катрин Морланд е героиня в роман, който още не е прочела...


*zr