Агнешка печена супа - Бързо, лесно, вкусно - 14 април 2014
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 14.04.2014
Нужните продукти:
Костите от едно агнешко бутче
3 с.л. доматено пюре
300 г картофи
300 г целина глава
1 глава лук
Дафинов лист
Зърна бахар
Зърна черен пипер
сол
Добавка:
1 връзка левурда
Мед
оцет
Начин на приготвяне:
Обезкостете агнешкото бутче и оставете месото настрана. Намажете кокалите с доматено пюре и ги печете върху хартия за печене 20 мин. на силен горен реотан, докато покафенеят. В тенджера под налягане сложете печените кости, картофите, целината, дафинов лист, зърна бахар, зърна черен пипер и вода. Затворете и варете 40 мин. След като се сварят продуктите в тенджерата извадете костите, дафиновия лист, бахара, зърната пипер и пасирайте супата. По желание можете да добавите прясно мляко. Овкусете със сол и пипер. Направете свежа добавката като наситните дивия чесън и го разбъркате с меда и оцета. Сложете добавката в отделна купичка. Сервирайте супата като във всяка чиния сложите по една лъжица от добавката с левурда.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News