Ако знаех, че съм гений

"Аз съм само едно момче, което пое към мечтата, прие риска и си падна на задника..." Усещането да не бъдеш на мястото си е изпитвано от всеки поне веднъж. Майкъл е отхвърлен от своята майка и сестра, в училище също е аутсайдер, защото е различен -...

Ако знаех, че съм гений
За продукцията

"Аз съм само едно момче, което пое към мечтата, прие риска и си падна на задника..."

Усещането да не бъдеш на мястото си е изпитвано от всеки поне веднъж. Майкъл е отхвърлен от своята майка и сестра, в училище също е аутсайдер, защото е различен - той е чернокож и гениален. Движи се от място на място, защото има висок коефициент на интелигентност, без самият той да знае това.

Сценаристът Маркус Редмънд изпълнява ролята на Майкъл, разказвайки своята лична история за утеха от миналото на мечтите без път, когато е бил 26-годишен.

Трагикомедия.

САЩ, 2007г., 102 мин.

Режисьор Доминик Уирцшафтър

В ролите: Маркъс Редмънд, Кийт Дейдид, Тара Рийд, Дебра Уилсън и др.

Със специалното участие на Упи Голдбърг и Шарън Стоун.

Тинейджърът Майкъл Рийд е напълно щастлив и доволен в своя малък свят с рокендрол до момента, в който майка му разбира, че неговият коефициент на интелигентност достига 165. Това е прекрасно, но момчето иска да бъде актьор, истинска звезда и това е началото на приключението.

Неоценен и абсолютно неразбран гений с разделено семейство, Майкъл минава през житейски предизвикателства и разбира, че е доста трудно да си намери мястото. Той смята, че е открил своето призвание с помощта на преподавателката си по драма, която забелязва неговия специален талант и потенциал да стане изключителен актьор. Опитва се да осъществи мечтата си, сблъсквайки се с недоверието и презрението на семейство и приятели. Училищните години са последвани от кратка телевизонна кариера и провал, докато накрая започва работа в супермаркет...

Автор: Златна Романова