Нужните продукти:
4 големи пилешки бутчета
300 г скариди /по-големички/
1 консерва домати на кубчета
1 пакет паста орзо /прилича на ориз/
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън или 3-4 скилидки стар
Щипка шафран
Щипка захар
Сух девисил
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Залейте бутчетата със студена вода и ги оставете да се варят 15-20 мин. Почистете скаридите и ги запазете цели, а черупките и главите пуснете към пилешкото и сварете хубав бульон. Извадете бутчетата, прецедете бульона, посолете с морска сол и в него пуснете да се свари пастата. За да направите соса наситнете люта чушка, чесън, пресен лук и магданоз. Запържете ги в тиган със зехтин.
Добавете 1-2 черпака от бульона, след като омекнат добавете вътре доматите. Оставете да поври с още 1 черпак бульон. Подправете с накиснат предварително във вода шафран, захар и сух девисил. След като пастата се свари на 50% я отцедете и добавете в доматения сос. Сложете още бульон и разбъркайте. Поръсете с наситнен магданоз и пера от пресен лук. Пуснете пилешките бутчета и скаридите в соса. Вкарайте във фурната за 15 мин на 180 C и след това сервирайте.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News