Време за приготвяне: 35 минути
Нужните продукти:
1 цяло пиле сварено
1 и ½ кг зеленчуци /за 2 буркана/:
карфиол
моркови
броколи
замразен грах
За маринатата:
400 мл оцет /около 2 чаши/
Зехтин
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
8 зърна бахар
10 зърна черен пипер
3-4 дафинови листа
5-6 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Накъсайте карфиола и броколите на розички, морковите нарежете на кръгчета. Сложете зеленчуците да омекнат на пара, но по различно време - най-напред морковите и карфиола, защото са по-твърди, след няколко минути добавете броколите и накрая граха – общо 15 минути и внимавайте да не ги преварите.
В тиган направете топла марината от оцет, зехтин, захар, сол, бахар, черен пипер, дафинов лист и чесън. Оставете да поври 10 минути и след това залейте омекналите зеленчуци. Покрийте с капак и оставете туршията да изстине. Ако искате я напълнете и в буркани.
След час в хладилника ще е съвършена.
Пилето сварете както е цяло. Махнете кожата и накъсайте месото. Сложете го в купа и го залейте със същата марината. Сервирайте пилешкото с туршията.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News