Кус-кус с пилешки крилца - Бързо, лесно, вкусно – 13 май 2014
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 13.05.2014
Нужните продукти:
800 г пилешки крилца
500 г кус-кус
20 г масло
1 връзка пресен чесън
Див или пресен лук за сервирането
За зеленучковия бульон:
Целина
Лук
Морков
Корен джинджифил
Анасон
Черен чай
Соев сос
За глазиране на крилцата:
Мед
Соев сос
олио
Начин на приготвяне:
Сложете да се вари бульон от: целина, лук, морков, джинджър, соев сос, черен чай, анасон. Оставете го да поври 15-20 мин, след което го прецедете. Върнете го на котлона отново да заври.
От пилешките крилца вземете средните фаланги.
Надупчете ги, за да може бульонът-марината да влезе по-добре в тях да ги овкуси.
Пуснете ги да врат в бульона 30 минути.
Направете глазурата за крилцата като смесите в купичка мед, соев сос и олио.
Извадете сварените крилца от бульона и ги намажете с глазурата.
Сложете ги да се пекат на барбекю или във фурна на 160 C за 15 мин.
Загрейте масло в тиган, задушете в него наситнения пресен чесън и го оставете да се запържи леко.
Добавете към него малко от прецедения бульон и кус-куса.
Добавяйте бульон постепенно до пълната готовност на кус-куса.
Сервирайте кус-куса на дъното на чиния, отгоре сложете от глазираните пилешки крилца и поръсете с наситнен див лук