Бързо, лесно, вкусно – 14 октомври 2014: Пилешка лучена яхния
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 14.10.2014
Нужните продукти:
4 пилешки бутчета
Бульона от варенето на бутчетата
Стрък пресен тарос /естрагон/
1 скилидка чесън
4-5 глави лук
1 морков
½ глава целина
1 пресен домат
1-2 с.л. доматено пюре
½ връзка магданоз
Олио
Червен пипер
Лют пипер
захар
сол
Начин на приготвяне:
Сварете пилешките бутчета заедно с клонче тарос.
Нарежете лука на едро – 4 глави
Смачкайте чесъна и го задушете в тенджера с олио на котлона.
Добавете и лука, поръсете го с малко захар, за да омекне и да се карамелизира.
Когато лукът започне да става златисто-кафяв добавете първия черпак пилешки бульон.
Настържете целина и морков и ги задушете в тиган на котлона с малко олио. Добавете наситнен магданоз и лют пипер.
Настържете пресен домат и го сложете в тигана, заедно с доматено пюре.
След като доматите поизврат, сложете малко червен пипер, разбъркайте и внимавайте да не го препържите. Добавете и в тигана черпак бульон, а след това постепенно добавете още бульон.
Изсипете доматената смес от тигана в тенджерата с лука. След това сложете и пилешките бутчета. Захлупете тенджерата и оставете да поври още 15 мин.
Сервирайте яхнията с прясно изпечен хляб и с домашно червено вино.