Време за приготвяне: 60 мин.
Нужните продукти:
400-500 г пилешко филе
Бульон от пилешки фенери, целина, морков, лук, чесън
Микс от подправки: зърна черен пипер, зърна кориандър, звездообразен анасон, пушен пипер или суха люта чушка
1 с. л. сусам
50 г белени цели бадеми
50 г горчив шоколад със 70% съдържание на какао
2 с.л. какао
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне на бульона: В дълбока тавичка сложете пилешките фенери и скилидки чесън, лук, целина, и други зеленчуци по избор. Долейте вода и сложете във фурната да се изпекат, но така че да остане бульон.
Филето от пиле сложете върху алуминиево фолио, поръсете със сол и черен пипер и добавете бучка масло. Хубаво го завийте във фолиото, за да не потече, и го изпечете за 10 във фурната на 180 C.
Запечете бадемите на сух тиган.
В хаванче счукайте звездообразен анасон, зърна черен пипер, кориандър на зърна, сусам и пушен пипер. Запечете подправките леко в сух тиган.
Обезкостете печените фенери и пасирайте отделеното месо, заедно с част от печените зеленучци, запечените подправки и бадемите.
Сложете соса в тиган и добавете какаото и шоколада, оставете на котлона да заври, като разбърквате.
Изпечените пилешки гърди нарежете и сервирайте върху моле соса.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News