Пилешки бутчета с брюкселско зеле в "Бързо, лесно, вкусно", 23.12.2014
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 23.12.2014
Време за приготвяне: 40 минути
Нужните продукти:
4 пилешки бутчета
600 г брюкселско зеле
2 с.л. конфитюр
1 с.л. доматено пюре
олио
зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете брюкселско зеле от най-външните листа и кочанчетата. Разрежете го на две. Сложете го в тавичка и овкусете със зехтин, черен пипер и сол.
Мариновайте бутчетата в смес от конфитюр, доматено пюре, олио, зехтин, сол. Нанижете бутчетата на шиш и ги сложете да се пекат на грил на барбекюто, а отдолу сложете тавичката със зелето. Като се въртят пилетата на шиша отгоре мазнината и соковете им изтичат отдолу в тавичката и овкусяват зелето. Печете до готовност.
Ако нямате барбекю със шиш, можете да ги приготвите и във фурна, като сложите пилешкото върху решетката, а най-отдолу тавичката със зелето.
Сервирайте готовите бутчета върху канапе от изпеченото зеле.