Бързо, лесно, вкусно - 24 септември 2014: Немска картофена салата с горчица и печена риба
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 24.09.2014
Нужните продукти:
4 цели риби скумрия
сол
зехтин
Нужните продукти за салатата:
1 кг картофи
сол
2 глави лук
3-4 с.л. винен оцет
2 с.л. мед
3 с.л. горчица
1-2 с.л. течна сметана
черен пипер
3 с.л. зехтин
1 краставица
½ връзка копър
пресен магданоз - наситнен
Начин на приготвяне:
Подправете рибите с малко сол и зехтин. Изпечете ги на скара или на барбекю.
Измийте картофите, обелете ги, нарежете ги на кубчета и ги сварете в тенджера на пара за около 6-7 минути.
Нарежете лука на полумесеци.
В тиган изсипете оцета, оставете го да заври и добавете 1 с.л. мед. След това сложете горчицата, разбъркайте и оставете да поври.
Накрая свалете тигана от огъня и добавете сметаната. Сложете вътре лука, разбъркайте и го оставете да се маринова в топлия дресинг.
Сложете сварените картофи още топли в купа. Добавете към тях лука с горчицата, зехтин и разбъркайте. Покрийте купата със свежо фолио и по желание оставете салатата да престои с маринатата поне за 1 час.
Разрежете краставицата по дължина, махнете й семките и я нарежете на полукръгчета. В купа смесете оцет, мед, сол. Добавете нарязаната краставица заедно с наситнен копър. Сложете краставицата при картофите.
Сервирайте рибата със салатата.