Кълцан суджук със зеленчуковата чопеница в "Бързо, лесно, вкусно", 29.12.2014
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 29.12.2014
Време за приготвяне: 40 минути
Нужните продукти:
400 г месо от свинска плешка – почти замръзнало
400 г месо от телешка плешка - почти замръзнало
1 връзка пресен лук
девисил
кимион
червен пипер
сол
захар
100 мл студена вода
черва за пълнене
За чопеницата:
1 патладжан
3-4 моркова
2 глави бял лук
2 глави червен лук
2 тиквички
1 глава целина
1 връзка магданоз
олио
зехтин
сол и черен пипер
Начина на приготвяне на суджука:
Поръсете месото с малко захар, сол, кимион, червен пипер и лют пипер по желание. Накълцайте го на ситно и го сложете в купа. Добавете студена вода, наситнен пресен лук, девисил. Омесете всичко докато се получи хубава кайма. Напълнете каймата в черва, като оформите отделни къси наденички. Изпечете ги на барбекю или на фурна.
Начин на приготвяне на чопеницата:
Нарежете зеленчицуте на ленти или филийки. Смесете ги с олио или зехтин, сол, малко захар и черен пипер и ги наредете на барбекю да се изпекат, като от време на време ги обръщате. Когато са готови ги сложете в купа, поръсете с оцет балсамико или лимон и ги покрийте с фолио, за да се задушат. След това ги наситнете, направете ги на чопеница. Овкусете със зехтин.