Тарт Татен с ананас в Бързо, лесно, вкусно – 9 февруари 2014
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 09.02.2015
Време за приготвяне: 60 мин.
Нужните продукти:
1 консерва ананас
100 г захар
30 г масло
30 мл ром малибу
За тестото:
220 г брашно
1/4 чаена лъжица сол
100 г студено краве масло, нарязано на кубчета
3-4 супени лъжици ледена вода
шушулка ванилия
За сервирането:
Сметанов сладолед и кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
От брашното, солта, маслото и водата омесете ронливо маслено тесто. Увийте го в найлново фолио и го оставете в хладилника да се охлади.
След това го разточете и изрежете на кръгчета с ринг.
Ананаса почистете и нарежете на шайби.
В тиган сложете захарта с малко вода и капка лимон и оставете да се карамелизира.
След като стане хубав карамел, сложете ванилията, рома и маслото и шайбите ананас. Карамелизирайте ги от двете страни.
В подходящи формички или купички сложете по една шайба на дъното, заедно с малко от соса и ги похлупете с изрязано кръгче тесто.
Поръсете с малко захар отгоре и печете в предварително загрята на 180 фурна, за около 20 мин, до златисто.
След като ги извадите от фурната ги оставете 5 мин и след това, докато са още топли ги обърнете.
Гарнирайте със сладолед и кокос и поднесете.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News