Време за приготвяне: 25 минути
Нужните продукти:
1 цяла риба пъстърва
Брашно
Сол и черен пипер
Олио за пърженето
За пюрето:
3-4 тиквички
4 картофа
1 връзка копър
1 с.л. уасаби
1 лимон
Зехтин
Сол
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите на кубчета сложете ги да се сварят на пара. Махнете семките на тиквичката. Добавете ги към картофите и оставете да се сварят. Пасирайте зеленчуците заедно с копър, уасаби, лимонов сок, зехтин и сол на вкус.
Рибата транжирайте както е цяла на пеперуда /бътерфлай/. Поръсете я със сол и черен пипер. След това я оваляйте хубаво от двете страни в брашно. Изпържете я в олио да стане хрупкава.
Сервирайте рибата с пюрето.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News