Време за приготвяне: 20 мин.
Нужните продукти:
3-4 готови банички
150 г сирене
50 г масло
3 стръка праз лук
4-6 яйца
50 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Нарежете баничките на по-малки парчета.
Леко ги запържете в тиган с масло.
Извадете ги от тигана и в него сложете наситнения праз с малко масло да се задуши.
Попарете сиренето с вряла вода и след като се понакисне и обезсоли го отцедете.
Сложете го в тигана при праза и го намачкайте.
Върнете в тигана запържените в масло парчета баница.
Разбийте яйцата в купа, заедно с малко кисело или прясно мляко.
Излейте тази смес в тигана с баничките, намалете котлона и оставете да се стегне.
Можете да я изпечете и във фурна.
При сервирането я обърнете.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News