Барът

Сутрешно кафе с убийство пред централен бар в Мадрид - всички гледат и чакат следващия или виновния....

Държава: Испания, Аржентина
Година: 2017
Времетраене: 102 минути
Барът
За продукцията

Реална драма

Режисьор: Алекс де ла Иглесия

В ролите: Бланка Суарес, Марио Касас, Хорхи Агилар и др.

Смърт пред заведение създава паника сред очевидците - случайни, невинни или виновни, те още не знаят...

Като всеки делничен ден един бар в центъра на Мадрид отваря врати.

В 9 часа сутринта заведението се пълни с редовни и случайни посетители, дошли за малко или за по-дълго - да пият кафе, да прочетат вестника, за среща или просто да закусят. Един от пристигналите си тръгва набързо, но щом излиза на улицата, получава изстрел в главата. Пред заведението един мъж лежи, прострелян в локва кръв и никой от клиентите не смее да излезе и да му помогне - наблюдават през витрината и паниката ги завладява.

Следва още една смърт. Откъде са дошли куршумите, има ли снайперист на покривите наоколо, това тероризъм ли е или между тях се крие някой много опасен.

Посетителите в бара сякаш не са виновни, но се чувстват замесени, изпадат в истерия и дори не забелязват къде изчезват труповете.

Затворени в страх и подозрение, свидетелите се обръщат един към друг и разобличавайки своите тъмни страни, търсят "вълка в стадото"...

"Авторите Алекс де ла Иглесия и Хорхе Герикаечевария писали сценария за филма, докато в Испания пламнала "епидемията от ебола". Режисьорът потвърдил, че заразата е била добра отправна точка, за да се разкрият реакциите в обществото".

емата с абсурда, но в обратен ред, се разиграва и в американската сюрреална драма "Кафе" /2011/