Бартер

"Всичко ли в този живот е въпрос на бартер...."Драма

Държава: България
Година: 2015
Времетраене: 97 минути
За продукцията


Сценарий: Юрий Дачев, Атанас Киряков

Режисьор Атанас Киряков

Оператор Иван Тонев

Музика Теодосий Спасов

В ролите: Филип Аврамов, Татяна Лолова, Антонио Николов, Михаил Мутафов, Койна Русева, Добромир Манев, Васил Димитров, Владимир Пенев, Мартина Вачкова, Юлияна Чернева, Теодора Михайлова, Калин Вельов

Продуценти: БНТ, ARS Digital Studio

С подкрепата на ИА "Национален филмов център"

"Всичко в този живот е въпрос на бартер: С кого – с хората или с Бог? – това е отделен въпрос", казва героят от филма на Атанас Киряков, създаден по действителен случай от морския бряг.

"Бартер" е история с варненски корени и продължение на темата от документалния филм на режисьора - "Омагьосан от морето". И двата филма разказват за живота на рибарите. Атанас Киряков е от Варна и в продължение на 30 години наблюдава тяхната борба за оцеляване. "Бартер" е заснет за 19 дни на плажа във варненския квартал "Аспарухово" и с много топлота пресъздава рибарските радости и неволи.

Премиерата е на София Филм Фест през март 2015г. С филма "Бартер" е открита Четвъртата кампания "Пътуващо лятно кино с БНТ1"/с прожекция на Лятната естрада в Борисовата градина през юли 2015г./

Хиндо е рибар, добър и толерантен човек, който в ежедневието си има проблеми, абсурди и противоречия. Той се изправя срещу всички предизвикателства и вярва, че ако хората са добри, Бог ще им помогне.

Флора е незряща жена, която вижда хората със сърцето си. Героите се опитват да оцелеят в живот "на бартер" срещу мутри, които искат да разрушат селището и на негово място да построят незаконно луксозни хотели.

За премиерата на филма "Бартер" в "Денят започва с култура"

Награда за най-добър телевизионен игрален филм от Фестивала на българското кино "Златна роза" във Варна /2015/;

Награда за най-добра женска роля на Татяна Лолова от Филмовия фестивал "Любовта е лудост" във Варна /2015/

Акценти