Време за приготвяне: 40 мин
Нужните продукти:
1 супена лъжица растително олио
½ чаша бяла захар
1 кг свински ребърца
1 връзка зелен лук
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
2 лука шалот, нарязан на ситно
2 скилидки чесън
сол на вкус
1 чаена лъжичка сусамово олио
250 г елда
сусамово олио
30 г масло
черен пипер
джинджър
Начин на приготвяне:
Подварете елдата, захлупете и оставете да омекне. Прецедете я от водата и запържете в тиган със сусамово олио, масло, черен пипер, насърган джинджър и наситнен чесън. Махнете тигана от котлона, увийте я в кърпа и оставете да поседи 20 мин. За да направите ребърцата поставете голям тиган или уок на силен огън, сложете в него олио и изсипете захарта. Оставете на огъня и разбърквайте непрекъснато, докато захарта се разтвори и стане със светлокафяв цвят. Бъдете внимателни, да не прегори. Наситнете зелен лук, лук шалот и чесън, сложете ги в купа и добавете чили пипер, черен пипер, сол и свинските ребра, разрязани на малки парчета. Изсипете всичко от купата в тигана с карамелизираната захар. Поръсете със сусамово олио, намалете огъня и нека къкри до намаляване на течността. Когато соковете са напълно усвоени, увеличете огъня за около 5 минути. Поръсете с 1 супена лъжица пресен лук и сусам и сервирайте ребрата заедно с елдата.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News