Бекасин

Нейните правила ще променят представите за география ...

Държава: Франция
Година: 2018
Времетраене: 117 минути
Бекасин
За продукцията

Семейна комедия

Режисьор: Брюно Подалиде
В ролите: Емелин Баяр, Карин Виар, Дени Подалиде, Брюно Подалиде и др.

С простота, искреност и усърдие, бретонска селска девойка променя "въздуха" в буржоазното имение, където е наета за гувернантка. Нищо не може да я спре, особено лъжата...

Френската Мери Попинс е бретонката Бекасин - със зелена рокля, бяло боне и червен чадър, тя произлиза от популярен френски комикс в детско списание, от началото на ХХ век, чийто образ има реален прототип в живота на главната редакторка.

Историята намира различна форма на представяне през годините и стига до голям екран, но премиерата е съпътствана с антимигрантски призиви срещу разпространението на филма в келтската /френско-британска/ Бретания.

Родена в малка селска ферма в Бретон, Бекасин е простодушна и емоционална млада жена, чиято детска наивност все още си остава непокътната. Голямата й мечта е да се качи на Айфеловата кула.

Но тя се издига много по-високо в дома на Маркизата, където е наета за бавачка на осиновената й дъщеричка Лулот.Привързаността им е толкова голяма, че Бекасин забравя за Париж. Освен това нейният ред променя атмосферата с чистота, правила и подобрения в домакинството. Но колко ли ще продължи това, когато пристига хитрият, мързелив грък Растакуерос, който си приписва заслуги за нейна сметка.

Без злонамереност и вина, Бекасин ще покаже кой е господар на положението в тази чужда и обща територия...

*zr