Бежанците

"За да спасим настоящето, трябва да се върнем в миналото".8-сериен телевизионен филм

Държава: Испания, Великобритания
Година: 2014
Времетраене: 52 минути
Бежанците
За продукцията
Всички епизоди

Режисьор Давид Пинилос

В ролите: Наталия Тена, Давид Леон, Уил Кийн, Кен Епълдорн, Шарлът Вега и др.


"Защото огладнях и Ме нахранихте,

Защото ожаднях и Ме напоихте,

Странник бях и Ме приютихте..."

... Идваме от Бъдещето...

"За да спасим настоящето, трябва да се върнем в миналото".

Човечеството посреща най-голямото преселение в историята - 3 милиарда бежанци от бъдещето пристигат в настоящето, за да избегнат глобална катастрофа. Появата им е изненада за всеки, включително и за фамилия Круз - Самюел, Ема и малката Ани, когато в дома им се настанява тайнственият Алекс, чиято мисия е много по-сложна и не изключва да направи това, което трябва, дори и да наруши правилата, а те са : да не говори за бъдещето, да не търси роднини и да не извършва престъпления. Това са условията за преминаване в градовете на всички преселници. Бежанската вълна залива света, всички телевизионни канали предават новината. Кой е Алекс и защо избира дома на Круз. Изборът не е случаен и е залог за спасение.

Първата британско-испанска копродукция е заснета в Испания с британски актьори, на английски език, по идея на Рамон Кампос в съавторство с още трима сценаристи.

Премиерата е на 7 май 2015г., едновременно по четири от каналите на испанската медийната група Атресмедия с първоначален рейтинг от 4.37 милиона зрители.

Две водещи телевизионни компании, заети със създаването на интригуваща история, е залог за екранен успех.

БиБиСи е копродуцент и официален световен разпространител на телевизионната драма, произведена от испанската Атресмедия.

"Англоезичната ориентация е нарастваща тенденция в европейската мрежа и модел за финансова ефективност с високо качество" според Бен Доналд, изпълнителен продуцент за международни проекти в БиБиСи.

"Съвместният проект е възможност за иновация на пазара с продукт от международно значение" според Соня Мартинез,мениджър "Игрални проекти" в Атресмедия.

Фикцията пътува във времето с въпроса какво би станало, ако бъдещето крие фатална опасност и спасението е възможно само с връщане в миналото.

"Бежанците" е емоционален трилър за обикновените хора и техните реакции, когато се изправят пред свръхестественото и непознатото.