България празнува

България празнува
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С шествия и тържества празникът беше отбелязан в цялата страна. С преки включвания от Пловдив, Варна, Благоевград и Русе от 9 до 11.20 часа репортерите на БНТ2 ви направиха свидетели на тържествените церемонии, в които се включиха ученици, учители и родители.

С много настроение и емоция протече многохилядното шествие на площад "Св. св. Кирил и Методий" във Варна.В него участваха както ученици от всички училища в града, така и малчуганите от детските градини.

В Благоевград на площад „Македония" се събраха шествията от НХГ "Св. св. Кирил и Методий", която за 138-и път отбеляза патронния си празник заедно с останалите училища и културни институти.

Хиляди души изпълниха и пространството на площад „Свобода" в Русе, където под звуците на „Върви народе възродени!" ученици и учители отбелязаха празника на Светите братя Кирил и Методий.

Тържествата по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост изпълни площад „11-ти май" в Пловдив. В 9.00 часа бяха връчени Почетен знак на град Пловдив, Почетна значка на град Пловдив и грамоти. На площад „Централен" се проведе и празничният концерт с участието на Биг бенд – Пловдив, диригент Николай Гешев, «Арт войс център» с художествен ръководител Румяна Иванова, Щатен танцов състав към АМТИИ с хореограф асист. д-р Стефан Йорданов, Академичен смесен хор „Гаудеамус” с диригент доц. д-р Весела Гелева, Китарен ансамбъл „Академика” с художествен ръководител доц. д-р Стела Митева-Динкова, Трио „Сопрано”, Квартет ИНТРО с художествен ръководител асист. Жан Пехливанов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад