Братът на Охлюва

Смелост без истина, истина в тайна, тайна без изход, изход без спасение...Кой е верният път на промяната?

Държава: България
Година: 2009
Времетраене: 54 минути
Братът на Охлюва
За продукцията

Драма

Сценарий: Цветан Ангелов, Мартин Дамянов
Режисьор: Иван Панев
Музика: Румен Бояджиев – син
Оператор: Иван Варимезов
В ролите: Веселин Анчев, Боян Младенов, Лидия Инджова, Красимир Боков, Любен Чаталов, Йоана Буковска и др.
Продуцент: Българска национална телевизия

Истината е ключ към човешкото щастие, но до нея се стига трудно....

Дълго пазена тайна е на пътя към щастието и спокойствието в семейство от двама братя и техния баща. Всеки носи своя страх и вина.

Малкият брат Лъчо е двигател на промяната в семейните отношения. Неговата смелост и воля за живот се спъват в комплексите на големия му брат и малодушието на баща им. Отчаян от кризата, Лъчо търси начин за семейно благополучие отвъд границата на човешките норми. Резултатът не е изход, а друга разруха. Брат му Пламен е пасивен и блокиран от страхове, самосъжаление и чувство за вина. Той знае истината за стара травма в семейството, останала без последствия за виновния. Виновен е техният чичо, Пламен е бил свидетел. Дали отмъщението ще разчисти пътя към щастието им?

Приятелката на Лъчо - Боряна, единствена успява да запази равновесие в кризата на чувствата, разклатили всички. Тя безкористно предлага своята подкрепа, разбиране и опрощение с надежда за обща справедливост. Идеята за тази справедливост обаче не е във възмездието, а в израстването на всеки, преминал през своя вътрешен ад от страхове и самообвинения, събрал смелост за промяна в самия себе си.