Необходими продукти:
Кашкавал - 400 г
Яйце - 2 бр.
Брашно - 100 г
Панко галета - 150 г
Пармезан - 70 г
Пушен червен пипер - 1 с.л.
Олио - 500 мл (за пържене)
За соса:
Доматен пюре - 200 мл
Кафява захар - 30 г
Лимон - 1 бр.
Мед - 1 с.л.
Сос Уорчестър - 1 ч.л.
Вода - 150 мл
Начин на приготвяне:
За соса барбекю смесете в касерола доматеното пюре, кафявата захар и меда. Изстискайте сока от лимона директно в сместа. Посолете, добавете няколко капки сос Уорчестър и налейте водата. Оставете соса да се заври и да се редуцира като разбърквате периодично.
Загрейте олиото за паниране. Настържете пармезана и смесете с хлебните трохи в дълбока купа. В друга купа сипете брашното за панировката, а в трета разбийте яйцата.
Нарежете кашкавала на парчета. Поръсете го с пушения червен пипер. Оваляйте кашкавалчетата в брашното, потопете в яйцата и накрая в трохите. Образувайте двойна панировка като потопите повторно в яйцата и панко галетата. Изпържете в нагорещеното олио за кратко, докато панировката придобие златист цвят. Сервирайте панираните кашкавалчета със сладкия барбекю сос.
Необходими продукти:
Свински котлети - 4 бр.
Крема сирене - 200 г
Зелени маслини - 50 г
Червен лук - 1 глава
Панко галета - 100 г
Яйца - 2 бр.
Брашно - 50 г
Праз - 2 стръка
Червена чушка - 1 бр.
Сметана - 200 мл.
Масло - 30 г
Зехтин
Сол
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете праза и го задушете с бучка масло. Овкусете със сол и черен пипер. Когато празът омекне, налейте сметаната и оставете плънката да се готви за още 2-3 минути.
Направете лек прорез плътно до кокала на котлетите. Разрежете страната на бонфилето, за да образувате пеперуда. Подправете котлетите със сол и черен пипер отвътре. Поставете от сметановата плънка. Затворете котлетите с дървени шишчета като нанизвате на зиг-заг. Оваляйте котлетите в брашно, потопете в разбити яйца и завършете панировката в панко галетата. Изпържете в нагорещено олио.
В купа разбийте крема сиренето и добавете супена лъжица зехтин. Нарежете на ситно копър, зелени маслини, червен лук и чушка и ги добавете към сиренето. Разбъркайте добре.
Гарнирайте панираните котлети с топчици от крема сиренето.
Необходими продукти:
Шоколад - 100 г (натурален)
Сладкарска сметана - 200 мл
Маскарпоне - 200 г
Яйца - 2 бр.
Пудра захар - 50 г
Бишкоти - 1 опаковка (12 бр.)
Кафе еспресо - 200 мл (студено)
Ванилова шушулка - 1 бр.
Сол
Начин на приготвяне:
Загрейте сметаната в касерола, като внимавате да не завира. Разбийте сиренето маскарпоне с пудрата захар. Добавете семената от шушулката ванилия. Начупете шоколада на парчета и ги поставете в купа. Залейте с горещата сметана и разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа стане еднородна. Налейте студеното кафе в купичка. Потапяйте бишкотите в кафето и образувайте пласт на дъното на бурканчетата. Покрийте с пласт маскарпоне, след това полейте с шоколадовата смес. Повторете отново пласт бишкоти, крем маскарпоне и шоколад. Гарнирайте с натрошени бишкоти най-отгоре и охладете десерта за кратко преди сервиране.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News