Необходими продукти:
Домати - 4-5 бр.
Кайма смес - 500 г
Хляб - 2-3 филийки
Моркови - 2 бр.
Червена чушка - 1 бр.
Лук - 1 глава
Чесън - 2 скилидки
Мащерка - 1-2 стръка
Босилек - 1 ч.л.
Риган - 1 ч.л.
Черен пипер
Сол
Зехтин
Начин на приготвяне:
Настържете морковите. Нарежете на ситно скилидките чесън и лука. Загрейте олио в тигана и сложете лука и чесъна да се задушат. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете морковите. Сложете и каймата при тях. Раздребнете мляното месо. Нарежете накрая и чушката и прибавете в сместа. Овкусете със сол, черен пипер, босилек и риган. Отрежете капачетата на доматите и издълбайте вътрешността с лъжица. Нарежете вътрешността от доматите и добавете в тигана. Гответе всичко за 10 минути. Поставете филийките хляб в блендера. Добавете мащерка и сол. Блендирайте на ситни трохи.
Подредете доматите в тава. Напълнете ги с плънката. Поръсете обилно всеки домат с хлебни трохи. Полейте със зехтин и изпечете на 200 С за 25-30 мин.
Необходими продукти:
Свински котлети - 3-4 бр.
Ябълков сайдер - 330 мл
Ябълки - 3-4 бр.
Чесън - 2 скилидки
Лук - 1 глава
Масло - 50 г
Маточина - 2-3 стръка
Черен пипер
Сол
Олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на филийки. Наситнете и чесъна.
Направете разрези по котлетите и ги овкусете със сол и черен пипер. Запечатайте месото от всички страни на загрят тиган с олио. Извадете котлетите от тигана.
Обелете ябълките и ги нарежете на уеджиси.
Задушете лука, чесъна и ябълките в мазнината от свинското. Нарежете маточина и добавете и нея в тигана. Когато зеленчуците омекнат, върнете котлетите в тигана и налейте сайдера. Оставете алкохолът да се изпари и течността да се редуцира. Добавете маслото, за да направите соса по-плътен. Гответе ястието за още 5-6 минути. И сервирайте.
Необходими продукти:
Диджестивни бисквити - 350 г
Масло - 150 г
Крема сирене - 900 г
Пудра захар - 200 г
Яйца - 5 бр.
Лайм - 2 бр.
Ванилова шушулка - 1 бр.
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите в купа. Разтопете маслото и го добавете към бисквитените трохи. Намачкайте сместа с ръце, за да се абсорбира маслото и сместа да се спои.
Разбийте крема сиренето с миксер, докато стане гладко и кремообразно. Добавете пудрата захар и разбийте отново. Разполовете шушулката ванилия и прибавете семената в сместа. Започнете да добавяте яйцата едно по едно като разбърквате непрекъснато. Изстискайте сока от лайм.
Притиснете бисквитената смес по дъното и страните на формата, за да направите основата на чийзкейка.
Излейте сместа и изпечете чийзкейка на 160 С за около час.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News