Бюджет 2017: Въпросителни по време на политическа криза

Бюджет 2017: Въпросителни по време на политическа криза
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще приеме ли този парламент Бюджет 2017. В петък парламентът прие на първо четене проекта на бюджет за 2017 г., изготвен от кабинета "Борисов". Той мина с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок, "Атака" и партията БДЦ. Против бяха БСП, ДПС и АБВ. Един депутат от ПФ бе "против", а останалите се въздържаха.

В предаването „Референдум“ "Алфа Рисърч" тества обществените нагласи на въпроса: "Кое правителство и парламент трябва да предложат бюджета за 2017 – това или новото Народно събрание, което ще избираме на предсрочни избори догодина".

diana„Един бюджет представлява политиките, които защитава съответният Министерски съвет и управляващото мнозинство. Бюджет 2017 предлага увеличение на минималната работна заплата, увеличение на икономическия ръст, увеличение на заетост”, коментира Диана Йорданова, народен представител от ГЕРБ, заместник-председател на Комисията по бюджет в Народното събрание.

tarnovalijskiБюджетната процедура не започва ноември месец, тя започва януари, припомни Георги Търновалийски, парламентарен секретар на групата на „БСП лява България“. „Ние няма да подкрепим Бюджет 2017, защото това не са политиките, които искаме да бъдат в бюджета на страната. Този бюджет не осигурява достатъчно средства за най-уязвимите групи български граждани, не осигурява достатъчно икономически растеж, който да изведе страната на мястото, което искаме всички да бъдем“, обясни Търновалийски.

antoni-trenchev„Бюджет 2017 е напълно изпълним, реалистичен, десен, консервативен, с много ясни три приоритета – има 230 млн. повече за образование, в т.ч. и за покачване на учителските заплати, има 830 млн. за превъоръжаване на българската армия и за допълнително възнаграждение на работещите там, има и близо 255 млн. повече за здравеопазване. Ние сме на второ място в ЕС по нарастване на брутния вътрешен продукт (БВП) след Румъния”, каза депутатът от РБ Антони Тренчев.

petar-chobanovБюджетът за 2017 г. е откъснат от икономическото развитие. Това каза народният представител от ПГ на ДПС д-р Петър Чобанов. Използваните числа за икономическото развитие вътре вече не съществуват. Те не съвпадат с официалните числа на НСИ“, коментира Чобанов.

stefan-kenovНие трябва да приемем Бюджет 2017. Той не е нито ляв, нито десен, той е бюджет на държавата. В момент, в който назрява политическа и възможна парламентарна криза, ние трябва да дадем гаранции и на бизнеса, и на гражданите, че те ще имат повишение на доходите. Ние сме за увеличаване на работни места и увеличаване на доходи”, заяви народният представител от ПГ на „БДЦ – Народен съюз” Стефан Кенов.

ivan-slavovЗа нас оставката на правителството е признание за неможене да прави политика, поради което е логично, че не би трябвало досега управляващите да правят бюджет. Оценката и признанието, че не могат да продължават да провеждат политики, за които са избрани, предполагат отказ от внасяне на бюджет. Нашето разбиране е, че може да се работи спокойно върху миналогодишния бюджет“, коментира народният представител от АБВ Иван Славов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад