Червената кралица

"Съветската София Лорен" или "Най-красивото оръжие на Кремъл"

Държава: Русия, Украйна
Година: 2015
Времетраене: 50 минути
Червената кралица
За продукцията
Всички епизоди

Телевизионен сериен филм

Режисьор: Альона Семьоновна

В ролите: Ксения Лукянчикова, Артьом Ткаченко, Ада Ровоговцева, Анатолий Руденко, Борис Щербаков, Анатолий Руденко, Елена Дубровская, Владимир Скорик, Михаил Шамигулов, Екатерина Шевченко и др.

Регина Збарска е една от най-красивите манекенки на Съветския съюз и първият съветски модел, известен на Запада. От нея се възхищават Пиер Карден, Кристиан Диор и Федерико Фелини. Защо сменя името си? Как влиза в модата? Къде среща любовта? Кога е вербувана от службите? Каква е жертвата? Колко е срокът на славата в тайния живот на Кралицата на красотата. Сюжетът се основава на факти от биографията й.

Младата актриса Ксения Лукянчикова дебютира в ролята на "Червената кралица".

Светското не е съветско....

Страшна приказка за красотата и любовта на нещастна принцеса в съветски времена.

"Искам изобщо да не те открият" е указанието или наказанието на КГБ за най-красивото оръжие, което могат да използват.

1955г. В руската провинция живее Зоя Колесникова. Тя е отлична ученичка и мечтае да стане математик. В бедното й работническо семейството проблеми не липсват, но един скандал завършва фатално с доброволна изкупителна жертва.Зоя сменя името си и заминава за Москва. Столицата я посреща недружелюбно, но й предлага мъдра наставница. Девойката постъпва в университет за счетоводители.

Но съдбата има други планове за нейната красота. Регина се влюбва искрено, но без право на връзка. Забелязана е от смела дизайнерка и влиза в друг свят - на модата, с предизвикателство и слава.

В Париж е аплодирана. Регина веднага привлича погледа на артистичния свят и на художник-бохем, готов да я притежава, но за кратко...

Приятелката й я предава тайно. Съпругът й също. Старата любов се връща, но късно. Мечтата й за дете е обречена. Красотата си отива. Времето се сменя. Модата е под прожектора на властта - за престиж и за свръзка. Цената ще бъде жестока и непосилна за Красотата.

Премиерата на сериала е на 5 октомври 2015 в Украйна и 15 март 2016 в Русия.

Отдавна напуснал Русия, съпругът на Регина - Лев Збарски, доживява излъчването в Украйна /преди смъртта му на 22 февруари 2016/.

*zr

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад