Червеният телефон: Шах и мат

За кого звъни червеният телефон от ВиенаЕкшън

Държава: Австрия
Година: 2003
Времетраене: 100 минути
Червеният телефон: Шах и мат
За продукцията

Режисьори:Джо Копело и Джери Джеймсън

В ролите: Арнолд Вослу, Майкъл Айрънсайд, Джо Пени, Бен Крос, Колин Салмон и др.

"Международният тероризъм има нов враг. За да го спрат, първо трябва да го открият"

Членовете на елитен отряд са невидими, недосегаеми и на пост, когато червеният телефон звънне...

Със снимки в Германия, Кейп Таун /Южна Африка/ и Залцбург /Австрия/, "Червеният телефон: шах и мат" е пилотен проект за европейския филмов пазар, в пакет с "Червеният телефон : Преследване".

Когато червеният телефон звъни, това е сигнал за опасност на най-високо ниво. Задачата се поема от секретния антитерористичен отряд АТ 13/2000/. Професионалисти и ренегати, те са специални и извънредни, защото ценят живота по друга скала и не действат по общите правила. Финансиран от международен консорциум с частни капитали и поддръжка от държавни правителства, отрядът действа "отвъд чертата", т. е. има неограничени правомощия и никакви бюрократични препятствия, за да постъпи така, както е необходимо.

Членовете му са най-добрите в своите области за решаване на критични ситуации извън контрола и възможностите на международното разузнаване, полицията и военните структури. Отряд 13 /2000/ е последната линия на защита срещу световен тероризъм. Водени от Куентин Форбс, те са единствени по рода си и и недосегаеми - професионалисти и... ренегати, с друга граница за справедливост, отвъд понятието "служебен дълг".

За кого звъни червеният телефон от Виена

Оръжеен плутоний е откраднат от руска ядрена централа, за да бъде продаден на терористи. По-късно във Виена е заловен ван, пренасящ ядрен материал. Красивата столица на Австрия е била мишена на терористите, но също както в шаха, те не се осланят само на един ход....

Акценти